Russia Fire Certificate

Certificat de incendiu Rusia

Certificatul de incendiu din Rusia este procedura care reglementează relațiile dintre producătorii/vânzătorii de bunuri (servicii) și consumatorii acestora din Federația Rusă. Baza legală pentru atestarea conformității este în continuă evoluție, iar astăzi fiecare proprietar de produs (serviciu) care dorește să intre pe piața rusă se confruntă cu un set destul de complex de reguli.

Fără a intra în toate detaliile acestui sistem, dorim să vă informăm despre câteva concepte generale importante legate de atestarea conformității (certificare).

În 1992, la începutul reformelor economice, în Federația Rusă a fost adoptată legea „Protecția drepturilor consumatorilor”, iar guvernul a fost obligat să enumere produsele și serviciile supuse certificării. Până la sfârșitul anului 2002, au intrat în vigoare multe legi și anexe care erau în mod constant reproiectate și modificate, precum cele privind calitatea și siguranța alimentelor, „legate de siguranța la incendiu”. În cele din urmă, a fost adoptată legea federală „Regulamentul tehnic” din 27 decembrie 2002.

Scopul specificației tehnice este de a găsi un echilibru adecvat între, pe de o parte, libera circulație a mărfurilor pe piață și, pe de altă parte, conceptele de siguranță a vieții, sănătatea și proprietatea cetățenilor, siguranța mediului, protecția animalelor și plantelor și prevenirea activităților pe care consumatorii le induc în eroare. Baza normativă a noii legi va fi „Specificațiile tehnice”, care cuprind cerințele minime care asigură siguranța pentru diferite grupe de produse, ținând cont de gradul de pericol. Asta înseamnă că de acum înainte statul va garanta doar siguranța produselor, adică standardele de siguranță sunt obligatorii pentru toată lumea. Toate celelalte standarde, inclusiv standardele naționale, sunt furnizate la cerere. Nimeni nu va fi interesat să realizeze produse inferioare, iar în condiții de piață liberă toată lumea va încerca să obțină un certificat de conformitate, chiar dacă mărfurile lor sunt în afara domeniului de aplicare al „Specificațiilor tehnice”.