Russia Gost-R Certificate

Certificat Gost-R Rusia

Certificatul Gost R a intrat în uz atunci când au început serviciile de certificare ale Federației Ruse și înseamnă conformitatea cu standardele de stat. Certificatul de conformitate Gost R este un document oficial și certifică conformitatea produselor cu calitatea și siguranța stabilite prin reglementări sau standarde tehnice.

Certificatul de conformitate GOST-R este necesar pentru majoritatea produselor vândute cu ridicata și cu amănuntul în granițele Federației Ruse. Acest document, care este standardul Federației Ruse, este un document conform standardelor precum ISO, TSE și CE în conținut. Certificatul Gost-R este necesar pentru controalele în magazinele de pe piața internă, precum și pentru documentele vamale la vamă. Modul legal și sigur de a comercializa și vinde bunuri în Rusia este obținerea unui certificat pentru bunurile pe care le produceți.

Opțional se poate elibera un certificat de conformitate pentru produsele care nu sunt incluse în lista de certificare obligatorie. Produsele și serviciile care necesită certificatul Gost R primesc un certificat galben, iar un certificat albastru se acordă produselor și serviciilor care trebuie achiziționate la cerere.

Certificat de conformitate GOST R obligatoriu

Este obligatoriu să obțineți un certificat galben Gost R pentru produse și servicii, în conformitate cu Standardul de stat rus nr. 64 din 30 iulie 2002, „Legea privind produsele și serviciile care necesită certificare de calitate”. Certificatul Gost R este eliberat de organisme de certificare acreditate de stat pe baza protocolului de testare și a testării produselor în laboratoare acreditate de statul rus. Când produsele și serviciile sunt supuse certificării obligatorii de incendiu și sanitare, cu excepția certificării de conformitate GOST-R, Ministerul Rusiei MCS 08 iulie 2002y. Nr.: 320 „Produse obligatorii pentru certificarea la incendiu” și standardele sanitare de stat ruse 15 august 2002y. Nr.: 325 „Produse care necesită certificare sanitară”, înainte de a primi certificate sanitare și de siguranță la incendiu, se eliberează Certificatul de calitate GOST-R.

Se poate lua o singură dată pentru multe bunuri care urmează să fie exportate în Federația Rusă sau pentru perioade de 1 an și 3 ani. Se aplică peste granițele întregii Federații Ruse. Pe certificatul de mai sus; Există informații precum locul de producție a produsului pentru care se obține certificatul, compania exportatoare, firma importatoare, numărul articolului mărfurilor (GTİP), data și numărul contractului.

Certificat Gost-R cu termen de 1 an (Certificat de conformitate): Pe baza contractului de cumpărare pe care firma importatoare îl va încheia cu firma exportatoare, care va importa produse și/sau produse în limba rusă Federație, se poate obține un certificat de calitate (certificat de conformitate) pe un an. Certificatele de calitate, care au o valabilitate de 1 an, trebuie reînnoite în fiecare an.

Certificat Gost-R de 3 ani (conformitate): Este un certificat de calitate emis ca urmare a testării de către experți a produselor care urmează să fie exportate în Federația Rusă. Dacă este necesar, certificatul de calitate poate fi eliberat nu numai după produs, ci și prin producție și fabrică. Acest certificat, care are un termen de 3 ani, poate fi completat cu diferite tipuri de produse sau mărci comerciale.

Sigla/marca PCT trebuie folosită pe etichetele produselor certificate.

Punctul important pe care dorim să vă aducem la cunoștință este că Comisia Uniunii Vamale a decis că certificatele de conformitate și declarațiile Gost R vor fi emise (primite) până la intrarea în vigoare a acestor reglementări pentru produsele care fac obiectul reglementărilor tehnice ale uniunea vamală se aplică până la 15 martie 2015.